Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P42e11t39r 87S57k29á53c42e76l

30. 12. 2013 21:24

Církev? To není jen farář! Dobře si pamatujte, že to jsme i my, co jdeme a vždy půjdeme za ním!!! 

Pominu, že J.Kristus si bohatou církev vůbec nepředstavoval. Více viz na http://www.hcjb.cz a články v "Zápasu o duši". To pro autora a další, kteří chtějí vědět více než to, co jim pan farář (za nimž vždy půjdou) sdělí. Asi se mylně domnívám, že cesta TAM, kterou jdeme každý podle svojí volby,  je buďto cílem anebo prostředkem jak dojít do CÍLE. 

Pokud pevně věříte Vašemu panu faráři, nic proti tomu. Ale např. se ho optejte, kde v Bibli je uvedeno, že se nesmí on oženit. To chtěl znát pan farář Rozkydal z Rakvic a již není farářem. Ještě věříte vysokým hodnostářům, víte co tají Vatikánské knihovny? Skutky přesvědčují a stále platí:

Naši učitelé nemohou být jen sloupy u cesty, které ukazují směr a sami nejdou - J.A.Komenský.R^

0 0
možnosti
JP

J42o76s62e22f 35P24o10t14r

30. 12. 2013 22:36

Pane Skácel,

než se rozčílíte jak ta katolická církev ...., rozčilovat se a nadávat na katolickou církev je přece dneska "in", tak se ale nejdřív trochu o tom poučte.

Samozřejmě, že v Bibli nic o celibátu není.

Celibát je čistě administrativní nařízení, (o datumu nařízení a kdo to nařídil, nevím přesně), nesouvisí to ani s  Biblí, ani s církevní doktrinou, a papež může toto nařízení jedním podpisem zrušit.

Ten váš pan farář musel být hodně mimo, když o tom ví každý laik

0 0
možnosti
Foto

Kdo viděl ty ruiny, které stát vrátil církvím, těžko uvěří tomu, že jim nějaké miliardy pomohou. Náhrady za to, že stát vlastnil majetek od roku 1989 a využíval ho, by přesáhly 82 miliard. O tom ovšem nikdo nechce slyšet. Alespoň částečné majetkové vyrovnání křivd je naprosto v pořádku. Stát by neměl hospodařit na ukradeném majetku a už vůbec ho vlastnit.

4 0
možnosti
JP

J97o25s75e29f 88P65o66t27r

29. 12. 2013 22:35

Kritici zde jednohlasně tvrdí, církvi jde jen o majetek, o okrádání národa, důchodců, vdov a nepřízpusobivých a tomu musí náš  čestný boj , za použítí všech argumentů, většinou falešných, překroucených a vytržených z kontextu, zabránit.

Když tedy vám jde o záchranu majetku, proč širokodaleko na webu nevidím podobnou snahu kritizovat solárníky, kteří za nic, jen na základě podvodu dostanou letos 30 miliard korun?. A stejně to dostanou do dalekého výhledu let

Proč nikde nevidím kritiku tunelu Blanka, kde magistrát prošustroval 10 miliard .

Proč nikde není kritika OPEN KARD, fde se prošustrovalo  sta milionů. Tedy pardon, jeden článek je zde, ale kritika diskutérů, ani zdaleka není tak emociální jako zde.

Proč nikde není kritika podplácení a korupce, které kvete na všech úrovních , od obecních až po vládní instituce.

Samozřejmě nejde  o ušmudlané 2 miliardy. Jde o emocionální nenávist, podvědomý strach a snahu eliminovat vše, co neodpovídá našim  ateistickým a ne-křesťanským názorům a  představám o světě. Nedá mi to, aby to znovu nesrovnal s velkým vědeckým ateistou J.V. Stalinem, který pro ten váš boj obětoval 55 milionů nevinných lidí. Nakonec ho našli mrtvého v jeho ložnici na podlaze, a co ty jeho oběti Když už tak srdnatě bojujete, chtěl bych vám připomenout, že bojujete proti ideám živým již 2000 let, které v současné době vyznává přes 2 miliardy lidí

2 0
možnosti
JC

J60i32r41i 70C33e47e

29. 12. 2013 11:30

Podle autora musel být bolševik typu Stalina i Josef II., protože jeho reforma jednak omezila autonomii biskupů tím, že jim zakázala přímý styk s papežskou kurií a zavedla pro ně přísahu věrnosti státu, jednak zrušila řeholní řády, které dle jeho názoru nevykonávaly žádnou užitečnou činnost, jejich majetek zkonfiskovala a soustředila do náboženského fondu, z něhož byli placeni faráři, kteří se tak stali zaměstnanci státu.

Masaryk a Kramář s jejich 1. pozemkovou reformou pak byli takovej druhej Lenin a Bucharin.

Autor by měl zapomenout na ideologii a přiznat si, že prostě boj o omezení vlivu církví se jako červená nit táhne dějinami. A rozhodně to není jen výsada bolševiků.

A jak už zaznělo dole v diskusi, tak jak jsou nastaveny parametry církevních restitucí, je otevřen prostor pro machinace a podvody.

2 1
možnosti
JS

Jasně chlapečku ty máš mozek stejně vymytej jako komančové vymývali mozky nám pokoušíš se nám vysvětlit že nejsme soudní a vůbec ti nevadí že těch 130 mld. zapatíme církvím my občané a ne ti co jim to přikleply. Nejsem proti tomu aby se navracel majetek ale jen těm kteří jej získali poctivě a ne krádeží tak jak to bylo v minulosti, asi jsi zapoměl že církev byla v minulosti horší zlo než komančové a měla a má prostřednictvím kněží a farářů větší přehled o stavu naší země než např. BIS a také si vzpomeň na německou okupaci kdy kněží udávali české lidi a po válce schovávali werwolfy a jiné živly s tím aby mohly škodit nově se formující republice kdy komančové ještě nebyli u moci, tohle není o vymývání mozků našimi skoro všema sdělovacíma prostředkama včetně televizí které jsou ve vlastnictví kmotrů, tunelářů apod. tohle je o trocha soudnosti.

4 5
možnosti
JK

Ano, Vám ti "komančové" vymyli mozek opravdu důkladně ! ;-)

3 3
možnosti
ZB

Autor napsal jednu hloupost za druhou. jediným kladem jeho článku je to, že se pod svoji ubohost podepsal. Vůbec se nezabývá tím, zda má církev na takový majetek, jaký mu minulá trojkoalice dala, nárok. Vůbec se nezabývá myšlenkami současného papeže. Jen papouškuje to, co zřejmě zaslechl v kostele. Navíc přisuzuje bývalou trojkoalici k pravici, jak vidno tak tunelář, amatér a korupčník  je v očích autora více než poctivý podnikatel, který přišel ke svému majetku prací a umem. ANTIKARMA. Rv

0 1
možnosti
PK

Tak směle do toho pane Beránku, můžete napsat v čem je článek blbost. Takhle šmahem něco odsoudit je dost laciné.

0 0
možnosti
MS

Jak mám rozumět větě "Proč právě křesťané by měli být v ČR chudí a to v době, kdy bývalí estébáci a nomenklaturní kádry podnikají ve velkém a rvou z toho, co zbylo, pro sebe plnými sousty?"

 

Že by tedy i křesťané měli rvát z toho, co zbylo, pro sebe plnými sousty? :-P

2 0
možnosti
DF

Zdá se mi. že hodně lidí posuzuje církev podle filmu Kladivo na čarodějnice.

2 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma.

2 1
možnosti
MP

Tolik nenávistných reakcí může být jen na Kalouska a vracení církevního majetku. Zná někdo ještě podobně kontorversní téma?

Jinak s autorem souhlasím a držím palce.

4 1
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1230x
Dalo by se říct, že mám nějaký zásady... Jihočech, konzervativní milovník automobilové krásy, technologie, rychlosti a historie. Jsem katolík - spíše tradicionalista. Pořád hledám svoje místo na tomhle světě. Lidí, kteří mě inspirují je nepřeberné množství. Za všechny vyjmenuji tyto: Ayrton Senna, James Dean, James Hunt, Syd Mead, Jaroslav Juhan, Oldřich Uhlík, Václav Zapadlík, Vladimir 518, Cormac McCarthy, J.R.R. Tolkien, Enzo Ferrari, Ettore Bugatti, Francisko Franco. Pro někoho dost nesourodá skupina, pro mě lidé, kteří znamenaj svět....

"God gives me strength. Life is a present that God has given us and we must treat it with care and respect." - Ayrton Senna

Seznam rubrik